Mater Design BOWL bijzettafels

MATER is een Deens designmerk, opgericht door Henrik Marstrand in 2006, met een sterke visie om tijdloos en mooi design te creëren, gebaseerd op een ethische bedrijfsstrategie.

Door samenwerking met zowel gevestigde namen en jong design-talent, combineert Mater exclusieve high-end meubelen en verlichting, met werkmethoden die mensen, lokale ambachtelijke tradities en het milieu ondersteunen.

De producten van Mater zijn ontworpen voor zowel zakelijk als gebruik in huis, en zij streven ernaar om eventuele negatieve effecten op de maatschappij te voorkomen en waar mogelijk te minimaliseren door ethische en duurzame productiecriteria te ondersteunen.

Mater streeft ernaar om producten te ontwikkelen die tijdloos zijn en vanuit een design oogpunt de ‘tand des tijds’ doorstaan en de consument inspireert om ze te koesteren en ervan te genieten.

De basisfilosofie van Mater Design is gebaseerd op drie kernprincipes:

DESIGN, VAKMANSCHAP en ETHIEK

"Mater betekent 'moeder' in het Latijn. De naam is de dagelijkse herinnering aan onze kleine bijdrage om de uitdagingen die 'moederaarde' heeft te voorkomen.

Design beïnvloedt hoe we als mens onze levens leven; het vormt waarden, cultuur en de samenleving.

Helaas worden we steeds meer bewust dat de keuzes die bij ontwerpprocessen worden gemaakt vaak gevolgen hebben voor het milieu.

Als fabrikant hebben wij echter de mogelijkheid om dubieuze praktijken te heroverwegen en een ethisch en duurzaam design te creëren dat negatieve sociale en milieueffecten minimaliseert. "

- Henrik Marstrand, CEO en oprichter

Mater Design_High STOOL

DESIGN

Het creëren van klassiek, tijdloos en duurzaam design, staat centraal in de Deense ontwerp-industrie en Mater is trots op het behoud hiervan, door de samenwerking met ontwerpers van zowel Deense bodem, maar ook internationaal talent.

Mater’s esthetiek weerspiegelt de toewijding aan het gebruik van materialen van hoge kwaliteit, een eenvoudige stijl en rustige, ingetogen kleuren. De ontwerpers werken met verbluffend vakmanschap aan nieuwe designs, door gebruik te maken van authentieke materialen, zoals gecertificeerd eikenhout, leer en andere natuurlijke stoffen en focussen zich op ontwerpen met eenvoudige lijnen en geraffineerde details.

Eenvoudige, organische en moderne vormen voegen een onderschatte, maar interessante aantrekkingskracht toe.
De Mater collectie is een voortdurende wisselwerking van voortreffelijk design talent, gedeelde kennis van vakmensen en meester ambachtslieden, duurzame technieken, hoogwaardige materialen en reflecterende inzichten.

Mater Design_vakmanschap

VAKMANSCHAP

Met een duidelijke passie voor hout en houtstructuren, werkt Mater samen met meester ambachtslieden, die zowel oude als moderne technieken gebruiken in het uiteindelijke product.

Van oude generaties ambachtslieden tot de nieuwste LED-ontwikkelingen;  Mater zoekt voortdurend naar productiemethoden en materialen die natuurvriendelijk zijn, zonder de esthetiek uit het oog te verliezen.

Een ethische keuze van materialen, zoals hergebruikt of gecertificeerd hout, gerecycled afval en verlichting met een laag energieverbruik, is de inspiratiebron.

Vakmanschap en pure materialen resulteert in kwaliteit en duurzaamheid van Mater's producten, die een leven lang meegaan en mooier worden met de jaren.

Mater Design_ethiek

ETHIEK

Mater geeft om het verantwoord gebruik van materialen, evenals de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden, de duurzaamheid en de ‘tijdloosheid’ van het eindproduct en daarnaast de omstandigheden waarin ze worden vervaardigd.

Mater geeft om de mensen waarmee ze samenwerken, door de duurzame bedrijfsfilosofie in de gehele productieketen te implementeren of te motiveren, evenals de eis dat de productiepartners gecertificeerd zijn.

Van alle miljoenen producten die we gebruiken om ons leven te verbeteren, zijn er milieutechnische, ethische en sociale gevolgen verbonden.
Mater wil consumenten inspireren om ‘duurzaam’ te denken, door de manier waarop de producten zijn gemaakt te benadrukken en zo de ecologische en ethische voetafdruk te verminderen.


FOREST STEWARDSHIP COUNCIL (FSC)

Het merendeel van de Mater collectie draagt het FSC keurmerk en is vervaardigd van FSC gecertificeerd hout.

FSC staat voor Forest Stewardship Council en is een internationale, erkende non-profit organisatie.

Hout met een FSC-logo is geproduceerd volgens strenge regels over onder andere legaliteit, bescherming van de natuur en over de rechten en het welzijn van de lokale bevolking en arbeiders.

FSC Logo