Lyon Béton is een Franse designstudio, gespecialiseerd in het ontwerpen en de productie van meubelen, woonaccessoires en kunst, met als hoofdingrediënt beton.

Lyon Béton is erin geslaagd om niet alledaagse materialen toe te passen en bijzondere ontwerpen te creëren door het gebruik van een speciaal ontwikkelde beton-formule; sterk, lichtgewicht, resistent tegen vuil en gemakkelijk te onderhouden.

Vanwege de combinatie van creativiteit, esthetiek en functionaliteit, biedt de collectie een discrete, maar tegelijk ook een opvallende aanwezigheid in huis. 

Door de samenwerking met verschillende designers en kunstenaars zoals Bertrand Jayr, Bamock en Ateliers HLB slaagt Lyon Béton erin om een opvallende mix van stijlen te presenteren.

 

 

MIX

"Stijlvolle, slanke lijnen"

De MIX bijzettafel met zijn stijlvolle en slanke lijnen, is een perfecte keuze voor een moderne en minimalistische inrichting.
Het betonnen blad worden gemaakt met een speciaal beton-recept, waarna een speciale olie- en waterafstotende finish wordt aangebracht.

PERSPECTIVE

"Stoer maar elegant design"

De PERSPECTIVE-serie is een bewijs dat twee stoere materialen kunnen worden gecombineerd tot een elegant design, als het op de juiste manier wordt gedaan. De betonnen plaat worden gemaakt met een speciaal beton-recept, waarna een speciale olie- en waterafstotende finish wordt aangebracht.

De PERSPECTIVE-serie bestaat uit vijf varianten:

  • Bijzettafel 35x35x40cm (art.nr. D-09147-PE-003)
  • Salontafel L 75x75x30cm (art.nr. D-09149-PE-004)
  • Salontafel XL 100x100x30cm (art.nr. D-09150-PE-005)
  • Console 120x36x83cm (art.nr. D-09152-PE-001)
  • Console met plank 120x36x83cm (art.nr. D-09152-PE-002)

DOC

"Leuk en praktisch"

Tijdschriftenrek / krantenbak ontworpen in de vorm van een computer file icoon.
Dit leuke en praktische rek staat erg mooi naast een stoel of bank.

URBAN FRAGMENTS

"Prints op beton van hoge kwaliteit"

 

Impressie van de showroom