Lyon Béton is een Franse designstudio, gespecialiseerd in het ontwerpen en de productie van meubelen, woonaccessoires en kunst, met als hoofdingrediënt beton.

Lyon Béton is erin geslaagd om niet alledaagse materialen toe te passen en bijzondere ontwerpen te creëren door het gebruik van een speciaal ontwikkelde beton-formule; sterk, lichtgewicht, resistent tegen vuil en gemakkelijk te onderhouden.

Vanwege de combinatie van creativiteit, esthetiek en functionaliteit, biedt de collectie een discrete, maar tegelijk ook een opvallende aanwezigheid in huis. 

Door de samenwerking met verschillende designers en kunstenaars zoals Bertrand Jayr, Bamock en Ateliers HLB slaagt Lyon Béton erin om een opvallende mix van stijlen te presenteren.

 

 

DICE 2295

"Stijlvolle, slanke lijnen"

Dit elegante tv-meubel van beton, DICE 2295 van Lyon Beton is een multifunctioneel meubel.
Hij biedt ruimte voor een stereoversterker en draaitafel en opbergruimte in de betonnen modules voor 300 vinylplaten.
Of gebruik hem als tv-standaard. Draai een van de kubussen opzij en houd alle lelijke tv-componenten prettig opgeborgen.

PERSPECTIVE

"Stoer maar elegant design"

De PERSPECTIVE-serie is een bewijs dat twee stoere materialen kunnen worden gecombineerd tot een elegant design, als het op de juiste manier wordt gedaan. De betonnen plaat worden gemaakt met een speciaal beton-recept, waarna een speciale olie- en waterafstotende finish wordt aangebracht.

De PERSPECTIVE-serie bestaat uit de volgende varianten:

  • Bijzettafel 35x35x40cm
  • Salontafel L 75x75x30cm
  • Salontafel XL 100x100x30cm
  • Salontafel rechthoekig 130x70x30cm

DOC

"Leuk en praktisch"

Tijdschriftenrek / krantenbak ontworpen in de vorm van een computer file icoon.
Dit leuke en praktische rek staat erg mooi naast een stoel of bank.

Impressie van de showroom